logo-aerodrom

Donator projekta "Međunarodni aerodrom Sarajevo"

Akcija farbanja oznaka na budućoj edukativnoj stazi

000-akcija-markiranje00Nakon tri akcije čišćenja nekropole stećaka podno naselja Slavljevići, a nekropola je jedna od stanki na budućoj edukativnoj stazi oko Crne rijeke (predio općine Trnovo), odlučili smo da počnemo sa markiranjem staze.

 

Tako smo teže alate za čišćenje zamijenili malo lakšim alatima: farbama, četkama, šablonima... Boje koje smo odlučili da koristimo za bojenje oznaka su plava i žuta. Plavi krug sa žutim krugom u sredini.

Dio staze koji smo označili, ide od nekropole stećaka ispod naselja Slavljevići (nekropola koju smo i prethodnim akcijama očistili), starim kolovozom na sjeverozapad prema naselju Ilovice. Stigli smo do jedne gromile/tumula i tu je označavanje trase prema Ilovicama obustavljeno i biće nastavljeno u nekoj od narednih akcija. Zatim smo vratili i označili dio trase od nekropole prema naseljima Slavljevići i Govedovići. Nismo imali više vremena na kraćem jesenskom danu, pa smo označavanje obustavili do neke od narednih sunčanih subota.

0010-Staza-Putevima-predaka

Ispod je slika sa ucrtanim označenim stazama. Puna plava linija je dio staze koji smo označili sada, a isprekidana plava označava planirani nastavak označavanja staze.

 

Nekoliko fotografija zabilježenih na akciji:

001-akcija-markiranje

002-akcija-markiranje

003-akcija-markiranje

004-akcija-markiranje

005-akcija-markiranje

006-akcija-markiranje

007-akcija-markiranje