Sedmica u Crnoj Gori

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI Batman00Proteklu sedmicu proveli smo baveći se šišmišima Crne Gore. Da nikad ne znaš šta će upasti u kolekcionarsku torbu pokazalo se i ovaj put.

Još o Batmanu

 

U supermarketu „Franca“ u Podgorici naletio sam na neke „kaseice neprasice“ koje su na sebi imale Batmanov znak. U sebi su sadržavale različite igračke i neke bombonice u obliku tableta. To sam odmah bacio jer je proizvodnja „Made in china“ (sa malim „c“). Igračke su bile neki super junaci, i na malom prospektu u prilogu se moglo vidjeti šta sve ima na „repertoaru“: od Batmana – bedž, zvrk i frisbi sa divajsom za izbacivanje (zgodno za izbiti oko iz blizine – na igraćki je oznaka da nije za djecu od 0-3 godine; sa 4 i više to postaje hladno oružje za obezviđavanje). Uz to tu je uvijek i komplet od tri stikera. Pokupovao sam sve što je bilo na polici i kompletirao ovo izdanje. Mom prijatelju Jasminu sve je to bilo šega, posebno raspakivanje.

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI Batman01

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI Batman02

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI Batman03

Kesice šećera

Kesice šećera su širom svijeta rasprostranjena kolekcionarska niša. U našem slučaju to su samo speleološke i karstološke teme. Nedaleko od Mojkovca je hotel „Ravnjak“ kako na netu piše nekadašnje Titovo lovište u Crnoj Gori, a na tablama pored ceste i izvori Tare (vjerovatno jedni od izvora, jer Tara protiče kroz Mojkovac pa još i dalje). Vrelo je stvarno lijepo, pravi moćni kraški izvor koji pravi nekoliko kaskada. Na kesicama je izvor prikazan simbolično, a na drugoj strani je tekst „Kanjon Tara“.

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI secer04

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI secer05