Logo-kanton-sarajevo

Donator projekta "Kanton Sarajevo"

Poruke učenika o šišmišima

PorukeUcenika6Na radionicama koje su organizovane za učenike s ciljem da se upoznaju o vrijednostima i značaju šišmiša za čovjeka i okolinu učenici su tom prilikom svojim roditeljima i prijateljima poslali poruke o svojim novim saznanjima. Poruke su ispisali na, za ovu priliku, posebno štampanim razglednicama. Pogledajte neke:

Prve kućice za šišmiše u Sarajevu

Prve-kucice-za-simise4U okviru projekta ZAŠTITA ŠIŠMIŠA U KANTONU SARAJEVO KROZ ISTRAŽIVANJE I RAZVIJANJE SVIJESTI O POTREBI NJIHOVE ZAŠTITE održane su radionice u Srednjoj medicinskoj školi, Trećoj gimnaziji i Osnovnoj školi „Malta“.

Nove razglednice sa fotografijama šišmiša

Razglednica sismisi 00U okviru projekta ''Zaštita šišmiša u Kantonu Sarajevo kroz istraživanje i razvijanje svijesti o potrebi njihove zaštite'' pripremili smo četiri razglednica sa fotografijama šišmiša. U nastavku možete pogledati razglednice...

Projekat: Zaštita šišmiša u Kantonu Sarajevo kroz istraživanje i razvijanje svijesti o potrebi njihove zaštite

Projekat Zastita sismisa KSŠišmiši su najvažni regulatori u lancu ishrane štetnih insekata na šumskim područjima Kantona, parkovima, a posebno komaraca u ljetnjim mjesecima na vodenim površinama kao što je rijeka Miljacka u cijelom toku, Željeznica kroz općinu Ilidža, plavna podrućja na području Ilidže, općine Novi Grad, uz rijeku Bosnu.