Škola speleologije PS FBiH

Skola speleologije2017 00Škola speleologije Planinarskog saveza FBiH odvijala se u periodu od 15. 4. do 28. 5. 2017. godine. Mali broj polaznika nije obeshrabrio instruktore da uspješno održe terenski dio škole na više različitih lokacija (Dariva, Kreševo, Bijambare, Kladanj i Vareš), dok se teoretski dio uglavnom održavao u Sarajevu.

Novi instruktori speleologije

novi instruk speleoDva instruktore speleologije i dva speleologa položili stručne ispite. Ovo su prva speleološka zvanja nakon više od 25 godina.

KONKURS ZA NAJBOLJU SPELEO FOTOGRAFIJU 2016. (pećine, jame, speleoronjenje….)

Konkurs-naj-foto2016 00Pozivamo sve speleologe, planinare, alpiniste, avanturiste, biologe, ekologe i sve druge zaljubljenike u planine i planinsku prirodu koji imaju fotografski aparat i služe se njim profesionalno ili amaterski da svoje radove pošalju na Skup speleologa Bosne i Hercegovine koji će se održati na Konjuhu od 28.10. do 30.10.2016. godine.

Fočanski i sarajevski speleolozi u novootkrivenoj pećini

pecina u Bistirici00U okviru zimskog monitoringa šišmiša proteklu su nedjelju članovi Planinarsko sopeleološkog društva „Vučija stopa“ iz Foče i članovi Centra za krš i speleologiju iz Sarajeva istraživali novootkrivenu Pećinu u Sijeračkim stijenama u kanjonu Bistrice.