Međunarodni skupovi iz ugla kolekcionara

Medj-skupovi-iz-ugla-kolekcionara 01 Razglednice, prigodni žigovi, naljepnice, Piusa pećina u Estoniji, naljepnica za Rhinolophus hipposideros, podsjetnica sa praistorijskkim rudnikom rožnaca Vuursteenmijn u Limburgu, marku sa proteusom iz Slovenije...

Opširnije...

Nove poštanske marke

markica-vjetrenicaPećina Vjetrenica i kanjon Drine...

Opširnije...

Ulaznice

Ulaznice 00Ulaznice su interesantna sakupljačka tema...

Opširnije...

Sedmica u Crnoj Gori

SEDMICA-U-CRNOJ-GORI Batman00Proteklu sedmicu proveli smo baveći se šišmišima Crne Gore. Da nikad ne znaš šta će upasti u kolekcionarsku torbu pokazalo se i ovaj put.

Još o Batmanu

Opširnije...

Batman – još jedno izdanje

Batman 00Batman i sve što ide uz njega bili su motiv bezbrojnih kolekcionarskih tema, a za najnoviji se pobrinuo „Sarajevski kiseljak“.

Opširnije...

Neočekivani speleokolekcionarski ulov u Banjoj Luci

Fiskalni-racun-Pecine00Čekajući svečani ženidbeni ručak prijatelja Jasmina Pašića u subotu 28. 4. 2018. godine, sa Ivanom Napotnikom sam otišao do autobuske stanice provjeriti bus za povratak u Sarajevo. U nekoj od ulica u uči mi je upala firma na niskoj zgradi sa nazivom „Pećina“.

Opširnije...

Tragom jedne marke: Helgoland

Helgoland01Nedavno sam na pismu iz Njemačke dobio poštansku marku u bloku na kojoj je prikazan otok Helgoland. Marka je bila posvećena 100-godišnjici opservatorije za posmatranje ptica.

Opširnije...

Fakat smo se provalili : Kreativna sloboda dizajnera BH Pošte

Fakat-smo-se-provalili002015. godine BH Pošta je, među rijetkim poštanskim upravama u svijetu, obilježila 75-u godišnjicu otkrivanja prethistorijskih crteža u pećini Lascaux. Za kolekcionare speleoloških tema stvarno užitak.

Međutim, ...

Opširnije...