Nova razglednica sa pećinom Govješticom

Razglednica-Govjestica-Rogatica550

Govještica

Opširnije...

Maorska umjetnos na stijenama

Maorska-umjetnos-na-stijenamaOd filateliste iz Novog Zelanda dobio sam pismo sa zanimljivim markama vezanim za temu speleofilatelije.

Opširnije...

Nismo zaboravili speleofilateliju

Žig-VitinaIako je prošlo dosta vremena od kad smo na našu stranicu Speleofilatelija postavili nešto novo bilo je tu raznih noviteta. Zato ćemo krenuti od nazad pa dokle ne sustignemo zadnje objavljeno.

Opširnije...

Nova "poslastica" za speleokolekcionare

Milka-Oreo U Bingu, a vjerovatno i u ostalim trgovačkim centrima, pojavila se nova prodajna akcija uoči Noći Vještica u kojoj se može dobiti držač za telefon.

Opširnije...

Tri starije i dvije novije medalje za speleokolekcionare

Tri-starije-i-dvije-novije-medalje 00Listajući stare brojeve časopisa Médailles našao sam tri medalje koju mogu biti interesantne speleokolekcionarima.

Opširnije...

Prigodni žig

Zig-Vares 20019Kolekcionarske novosti u augustu:

Povodom Međunarodne noći šišmiša koja se obilježava širom Evrope, tražili smo (a uvijek nam bude i odobreno) dozvolu za izradu i upotrebu prigodnog žiga.

Opširnije...

Manastir Ostrog

Ostrog filatelijaKolekcionarske novosti u julu:

Tokom kratkog boravka u Crnoj Gori radi istraživanja šišmiša na područjima...

Opširnije...

Međunarodni skupovi iz ugla kolekcionara

Medj-skupovi-iz-ugla-kolekcionara 01 Razglednice, prigodni žigovi, naljepnice, Piusa pećina u Estoniji, naljepnica za Rhinolophus hipposideros, podsjetnica sa praistorijskkim rudnikom rožnaca Vuursteenmijn u Limburgu, marku sa proteusom iz Slovenije...

Opširnije...