Sloboda rijekama! 5 do 12 za spas rijeka Bosne i Hercegovine

Fotografija Dinno Kasalo 2Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine upozorava na stihijsku izgradnju hidroelektrana i uništavanje rijeka. Naše rijeke su pod velikim rizikom da ostanu bez svojih najvećih vrijednosti, kvalitetne vode i bogatstva biodiverziteta, a sve zbog planova za izgradnju preko 300 hidroelektrana.

Vrelo potoka Pješčar, selo Kostajnica, Konjic - novi lokalitet za vrstu Niphargus borkanus S. Karaman, 1960

Vrelo-potoka-Pjescaar-Karaman00Tokom istraživanja biodiverziteta u okviru projekta Protection of the underground biodiversity in the Neretva river catchment area koji je podržao CEPF – Crytical Ecosystem Partnership Fund istražena je pećina na vrelu potoka Pješčar nedaleko od sela Kostajnica.

 

Akcija na močvari Bistrik u Haljinjićima (Kakanj)

Akcija na mocvarii Bistrik00Zadnju nedjelju u maju navršilo se tačno 6 mjeseci otkako nas je, apsolutno nepripremljene na to, napustio naš prijatelj, član Centra za krš i speleologiju, veliki jubitelj ptica i prirode Ilhan Dervović.

CEPF Hotspotovi Mediteranskog bazena – Nacionalna konsultativna radionica

CEPF Hotspotovi Mediteranskog bazena00U Mostaru je 25. 5. 2017. godine održana Nacionalna konsultativna radionica u povodu II faze CEPF (Crytical Ecosystem Partneship Fund) Hotspotova Mediteranskog bazena.

Podkategorije