Internacionalni simpozij “ALCADI 2020” – najava

ALCADI-simpozij-2020-najava 00Naredni Internacionalni simpozij “ALCADI 2020” održat će se u Italiji, u gradu Gorici, u organizaciji Centro Ricerche Carsiche “C. Seppenhofer”. Simpozij će se održati od 30. aprila do 3.maja 2020. godine.

Prvi poziv na Međunarodnu krašku školu "Klasični kras" 2018. u Sloveniji

MKS-2018-postojnaI ove godine se održava tradicionalna međunarodna kraška škola u Postojni. U nastavku je Prvi poziv...

Godišnja nagrada 'Ilhan Dervović' za najbolji rad iz oblasti istraživanja biodiverziteta i zaštite životne sredine

Cas-sjecanja-Ilhan00Centar za krš i speleologiju iz Sarajeva i Ornitološko društvo „Naše ptice“ iz Sarajeva ustanovljavaju Godišnju nagradu „Ilhan Dervović“ za najbolji rad iz oblasti istraživanja biodiverziteta i zaštite okoliša.

Šta znači otpad iz mnogoborjnih farmi krznašica za vode Bosne i Hercegovine čija je površina 60 % pod kršem – zaboravite pitku vodu!

krzno00Koalicija bez krzna BiH uputila je otvoreno pismo Parlamentarnoj skupštini BiH te ga prenosimo u cjelosti:

12-th Balkan Cavers Camp in Romania - 2-8 July 2018

Balkan-Cavers-Camp-in-Romania 2018The Romanian Speleological Federation organizes during July 2nd – 8th, 2018 the 12th edition of BALKAN CAVER'S CAMP, the international caver’s meeting, which this year will include both the Romanian Speleological Congress and the "Speoarta" International Media Contest.

Volontiraj u brizi za okoliš

Volontiraj-u-brizi-za-okoliš005. 12. 2017. godine je u Sarajevu, u prostorijama Centra za djecu i omladinu na Grbavici održan Sajam povodom Međunarodnog dana volontera i Svjetskog dana tla/zemljišta (zaštite okoliša) sa porukom „Volontiraj u brizi za okoliš“.

Prilog o aktivnostima Centra za krš i speleologiju u emisija Ekologika (BHT1)

emisija-Ekologika U subotu, 07.04.2018. u emisiji Ekologika BHT1, emitovan je prilog o aktivnostima Centra za krš i speleologiju. Između ostalog bilo je riječi i o šišmišima.

Sastanak Eko-BiH mreže u Banja Luci

SastanakEko-BiH-mreze-uBL 00Zadnjih godina smo zasjeli na zadnje mjesto u Europi po svim pokazateljima kojima se definišu pretpostavke za određen nivo standarda i kvaliteta života građana. Lista je zaista dugačka i odustajemo od ponovnog nabrajanja.

II Dan perunike na Vardi – 2018

dani-perunike2018PRVA OBAVIJEST

II Dan perunike na Vardi

Planina Konjuh – Zaštićeni pejzaž „Konjuh“
Termin:
Subota,5. 5. 2018. godine

 

Pozivnica Čas sjećanja - Ilhan Dervović (1958-2016)

pozivnica cas-sjecanja00Povodom godinu dana od prerane smrti Ilhana Ike Dervovića za krš i speleologiju Centar za krš i speleologiju i Orintološko društvo Naše ptice pozivaju Vas na

Čas sjećanja - Ilhan Dervović (1958-2016)

The Eighth Balkan Photo contest „We And Caves”

balkan-spel-union-orgThe Balkan Speleological Union and

SC „PRISTA”- Ruse organize:

The Eighth Balkan Photo contest

„We And Caves”

Sloboda rijekama! 5 do 12 za spas rijeka Bosne i Hercegovine

Fotografija Dinno Kasalo 2Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine upozorava na stihijsku izgradnju hidroelektrana i uništavanje rijeka. Naše rijeke su pod velikim rizikom da ostanu bez svojih najvećih vrijednosti, kvalitetne vode i bogatstva biodiverziteta, a sve zbog planova za izgradnju preko 300 hidroelektrana.

Podkategorije