KONKURS ZA NAJBOLJU SPELEO FOTOGRAFIJU 2016. (pećine, jame, speleoronjenje….)

Konkurs-naj-foto2016 00Pozivamo sve speleologe, planinare, alpiniste, avanturiste, biologe, ekologe i sve druge zaljubljenike u planine i planinsku prirodu koji imaju fotografski aparat i služe se njim profesionalno ili amaterski da svoje radove pošalju na Skup speleologa Bosne i Hercegovine koji će se održati na Konjuhu od 28.10. do 30.10.2016. godine.

ROK ZA SLANJE RADOVA JE 25.10.2016. GODINE

Prijava za učešće otvorena je za fotografije koje nisu konkurisale na drugim izložbama ili konkursima. Uradci mogu biti i skenirane fotografije koje su nastale analognim načinom snimanja kao fotografija ili dijapozitiv (Snimanje na film ili dijapozitiv). Autori mogu prijaviti najviše 3 fotografska rada. Fotografije mogu biti crno-bijele ili color. Fotografije se dostavljaju u jpeg formatu, rezolucije 300 dpi sa minimalno 3500 pixela po dužoj strani fotografije. Fotografije moraju biti originalni, autorski snimci, bez ikakvog uklanjanja ili naknadnog dodavanja detalja i drugih sadržaja. Dozvoljena je samo osnovna obrada tipa manje korekcije svjetla, boje, kontrasta, kropa (izrezivanje).

PRIJAVE ISKLJUČIVO SLATI NA E-MAIL: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Žiri u sastavu: Jasminko Mulaomerović, Zoran Šimić i Samir Zahirović.

Odlukom stručnog žirija podijelit će se nagrade za 1.,2. i 3. najbolju fotografiju.

Organizator zadržava pravo postavljanja izložbe i na drugim mjestima i korištenje fotografija uz imenovanje autora na vlastitim web prostorima.

U prilogu možete preuzeti prijavni obrazac za učešće - link